هیچ حس خوبی ندارد که تمام نکتههایی که بلدید را روی ویدیو پیاده کنید اما نه تغییری در رتبه نمایش خود ببینید و نه بازدیدهایتان افزایش چشمگیری پیدا کرده باشند. اگر تمام نکات سئو ویدیو را رعایت می کنید چرا این اتفاق می افتد؟ ما می دانیم! چون شما تمام نکات سئوی ویدیو را نمی دانید یا بهتر بگویم نکاتی که باید بدانید را به شما نگفته اند. اگر برای رتبه گرفتن و بهینه سازی ویدیوی خود مصمم هستید تا انتهای مطلب همراه آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس باشید و بخوانید:
- چرا باید سئو ویدیو برایمان مهم باشد؟
- موثر ترین روشهای بهینه سازی محتوای ویدیویی
پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید:
Table of Contents
اهمیت ویدیو مارکتینگ
همه ما هرساله نام افرادی که ویدیوهایشان در یوتیوب ترند و پرطرفدار شده و ثروتهای عجیب و غریبی از آن کسب کردهاند را می بینیم و مطالبش را لایک می کنیم. همه مان هم میدانیم که با دیده شدن ویدیوها چقدر میتوانیم در موفقیت برند خود تاثیر بگذاریم. اما آیا سهم ما از محتوای ویدیویی همین است؟ آیا آن هایی که با استفاده از ویدیوها درآمد خود را چندین برابر می کنند پیامبر یوتیوب یا چیزی شبیه به آن زاده شدهاند؟ البته که نه. آن ها فقط نکاتی را آموخته اند که با شما درمیان نمی گذارند. در ادامه بهترین و موثرترین روشها در رتبه گرفتن ویدیو را بررسی خواهیم کرد.
۱. کلمات کلیدی هدف، شایستهی توجه اند!
حتی مادربزرگ من هم میداند که اگر بخواهد ویدیوی شانه کردن موهای گربهاش در یوتیوب بازدید شود بایستی قابل پیدا کردن باشد و بنابراین کلمه کلیدی هدفش یعنی «شانه کردن موهای گربه» را در عنوان ویدیو می آورد. چیزی که او و بسیاری از ما نمیدانیم این است که کلمه کلیدی هدف را کجای عنوان بیاوریم. ممکن است شما برای «دستور پخت میرزاقاسمی» عنوانی شبیه به این انتخاب کنید : «۵ ترفند عالی و تاثیر گذار برای پخت خوشمزه ترین میرزا قاسمی!»
کار فجیعی نکردهاید اما شانس ظاهر شدن ویدیو در نتایج جستجوی کاربران را به طرز واضحی پایین آورده اید. در واقع یوتیوب براساس تقدم و تاخر ورود کلمات آن ها را اولویت بندی می کند. و این یعنی کلمات کلیدی هدف شما بایستی در ابتدای ویدیو ظاهر شوند. در همین مثال بهترین عنوان برای شما به این شکل است: «دستورپخت میرزا قاسمی خوشمزه و ترفندهای آشپزی گیلانی!»
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
۲. بخواهید تا به شما داده شود!
این جمله را در کتب انگیزشی که ما زیاد کاری با آن ها نداریم، به دفعات خواندهاید! باید بگویم که درباره سئو ویدیو بسیار درست است. در واقع عاملی که به یوتیوب و سایر بسترهای محتوای ویدیویی نشان میدهد که محتوای شما ارزشمند بوده و همان چیزی است که کاربران می خواهند، تعامل است. نرخ تعامل بالا به طور قطع در رتبه گرفتن شما موثر است. و خب تا اینجای کار خیلی واضح است.
ممکن است شما به طور عادی در ویدیوی خود بگوید برای حمایت ما را لایک کنید به اشتراک بگذارید و کانال را دنبال کنید. اما کاربران توجه چندانی به آن نمی کنند. ارزشمندترین نوع تعامل کامنت و نظرات است. شما بایستی به روشی غیر مستقیم و حتمی از بازدیدکنندگان بخواهید کامنت بگذارند. مثلا سوال واضح و نسبتا ساده ای را مطرح کنید و از کاربران بخواهید درباره آن نظر بدهند. مثلا به دو موضوع اشاره کنید و بپرسید دوست دارند در ویدیوی بعدی درباره کدام یک صحبت کنید.
۳. قانون پنج تگ آل سئوی ویدیو را رعایت کنید!
بعضیها معتقد هستند که برچسب گذاری ویدیو در سئوی آن نتیجه عکس می گذارد. و شاید بی راه هم نگویند. برچسب گذاری وقتی تاثیر معکوس می دهد که خرابکاری کرده باشید. در واقع برچسب ها قرار است برای یوتیوب و سایر رسانهها هدف و محتوای ویدیو را توضیح بدهند. همانطور که مادرهایمان روی بسته های هم شکل و هم اندازهی توی فریز برچسب می زنند و اسم محتوای آن را مینویسند.
اگر تعداد زیادی تگ و آن هم در جنبههای مختلف روی ویدیو بگذارید مثل این است که سراغ فریزر بروید و روی یک بسته ۱۸ تا برچسب ببینید: سبزی قرمه، سیر سرخ شده، سس ماکارونی، گوشت چرخ کرده و… از کجا باید بفهمید کدام برچسب درست می گوید؟ ساده ترین کار این است که این ظرف را رها کنید و به سراغ ظرفهایی که محتوای مشخصی دارند بروید. دقیقا کاری که یوتیوب می کند!
بهترین روش برچسب گذاری استفاده از پنج تگ است. که اولین آن ها دقیقا کلمه کلیدی هدف است. یعنی اگر درباره «تحلیل تکنیکال» محتوا می گذارید اولین تگ شما بایستی عین همین عبارت باشد.
دو تگ بعدی، عباراتی هستند که وقتی کلمه کلیدی هدف را در نوارجستجوی یوتیوب تایپ می کنید به شما پیشنهاد می شود. یعنی اگر تحلیل تکنیکال را در نوار جستجو تایپ کنید در ادامه احتمالا با مواردی مثل «تحلیل تکنیکال بورس» یا «تحلیل تکنیکال آموزش سریع» مواجه می شوید. که این دو مورد تگهای دوم و سوم شما خواهند بود.
تگهای چهارم و پنجم شما بایستی موضوع کلی محتوای ویدیو را مشخص کند. یعنی در این مثال تگی مثل بورس یا بازارهای مالی میتواند مناسب باشد.
۴. تصویر تامب نیل مناسب داشته باشید!
یکی از مواردی که خیلی در تصصمیم گیری های یووتیوب تاثیرگذار است، نرخ کلیک است. فرض کنیم که شما مواردی را رعایت کردید و ویدیو در نتایج جستجوی کاربران مشاهده میشود. حالا بایستی ویدیوی شما برای کاربر آن قدر جذاب باشد که از بین تمام گزینههای ظاهر شده شما را انتخاب کند. و روی ویدیوی شما کلیک کند.
در اولین نگاه، کاربران در صفحه نتایج جستجو یک عنوان، توضیحات و تصویر تامب نیل از ویدیوی شما را در اختیار دارند. و براساس آن تصمیم می گیرند. تامب نیل همان تصویر کوچکی است که در نتایج جستجو نمایی از ویدیوی شما نشان می دهد.
اولین توصیه این است که حتما نوشته ای روی تامب نیل قرار دهید. اما اسراف نکنید! تامب نیل تصویر کوچکی است و بیش از پنجاه کاراکتر ظرفیت متن ندارد. دومین نکته رنگ پس زمینه تامب نیل است که بایستی با بستر یوتیوب، نماشا یا هر پلتفرم انتشار ویدیوی دیگری متضاد باشد تا بتواند خوب دیده شود. مثلا برای یوتیوب ابدا از تامب نیل قرمز، سفید و سیاه استفاده نکنید و سبز و آبی و خاکستری را به کار بگیرید.
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
۵. توضیحات خوب بنویسید!
یکی از راههای دیگری که میتوانید به یوتیوب و کاربران نشان بدهید محتوای شما چیست نوشتن توضیحات است. برخی افراد هنوز فکر میکنند توضیحات کوتاه باکلاس تر و جذاب تر است. اما حقیقت این است که اکثر ویدیوهای پربازدید توضیحات کامل و مناسبی دارند. فکر میکنم ۱۵۰ کاراکتر ایده آل ترین حجم توضیحات باشد.
در این توضیحات بایستی از عباراتی که کلمه کلیدی هدف شما نیستند اما میتوانند لانگ تیل کی وردهای خوبی برای ویدیوی شما باشند استفاده کنید. اما نباید محتوا را لو بدهید. یعنی اگر درباره روش تشخیص چرم اصل از فیک محتوا ساخته اید در توضیحات بگویید که درباره انواع چرم و ویژگی های چرم طبیعی صحبت می شود. و عباراتی مثل چطور بفهمیم چرم اصل است یا مصنوعی را بیاورید. اما در توضیحات مطلقا هیچ تکنیک و روشی را باز گو نکنید.
یعنی با توضیحات شما ، مخاطب باید بداند دقیقا درباره چه چیزی صحبت خواهید کرد اما تا ویدیو را نبیند نمی تواند اطلاعات موردنیازش را داشته باشد.
۶. طول مهم است!
یوتیوب صراحتا اعلام کرده است که هر محتوایی که بتواند مخاطب را بیشتر در این پلتفرم نگه دارد، ارزشمندتر می داند. اگر ویدیوی پنج دقیقه ای تولید کنید، بیش از پنج دقیقه نمیتوانید مخاطبان را در بسترهای انتشار ویدیو نگاه دارید. بهترین طولی که میتوانید در نظر بگیرید که نه از حوصله تماشاکننده خارج نباشد و هم دل یوتیوب را به دست آورده باشید ۱۵ دقیقه است.
حواستان باشد که نرخ پرش نیز عامل مهمی در سئو ویدیو است. بنابراین آب بندی و کش دادن ویدیو به راحتی مخاطب را می رنجاند و انگشتش را روی آیکون ضربدر می برد. محتوای شما مثل نمودار سینوس بایستی به طور پیوسته هیجانات و جذابیتهایی برای بیننده ایجاد کند تا او را در میانه راه منصرف نکند.
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
۷. سال، پرانتر، کروشه!
قرار نیست با این سه تا جمله بسازید. بلکه بایستی در عنوان ویدیوهایتان آن ها را لحاظ کنید تا کلیک بیشتری بگیرید. باورتان بشود یا نشود، طبق تحقیقات ویدیوهایی که در عنوان خود کروشه و پرانتز دارند بیشتر مخاطبان را جذب می کنند. به طور مثال اگر عنوان اصلی شما «ساخت موشن گرافی جرفه ای» است، بهتر است آن را به صورت « ساخت موشن گرافی جرفه ای ( + معرفی بهترین ابزارهای آن) » تغییرش بدهید.
نکته دیگری که باید در عنوان رعایت کنید و در کلیک دریافتی خود تغییر ایجاد کنید، درج سال است. مخاطب شما همواره می خواهد بداند که به روز ترین محتوا را می بیند. چیزی که برای همین امروزش کاربرد دارد. و با درج سال در عنوان شما میتوانید این اطمینان را به او بدهید. «تکنیکهای عکاسی بهاری ۱۴۰۰» شما را بیشتر جذب می کند یا تکنیکهای عکاسی بهاری؟
جمع بندی
در این مطلب مهم ترین و تاثیرگذارترین نکات در رتبه گرفتن و همچنین کلیک گرفتن ویدیو در یوتیوب را بررسی کردیم. آیا در این باره سوالی دارید؟ از بخش نظرات زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید که همواره و برای تمام خدمات سئو از جمله سئو در مشهد می توانید روی تاس حساب کنید.