تبلیغات کلیکی، راهکار بازاریابی جذابی که این روزها، حسابی جای خودش را دل کسب و کارها با کردهاست. در نگاه اول ممکن است گول این اسم دهانپرکن را بخورید و با خودتان فکر کنید، باید پول زیادی را برای آن بپردازید. پیش از هر چیز، بیایید همه این باورهای غلط را دور بریزیم و بگوییم که تبلیغات کلیکی، واقعاً تبلیغ نیست و قرار نیست برایتان گران تمام شود. در واقع، اگر مشتری وارد وب سایتتان شد، پول کلیکش را می دهید در غیر این صورت، هیچ پولی پرداخت نمیکنید! خب با این تفاسیر، چی بهتر از این؟
Table of Contents
اگر دوست دارید می توانید به صورت ویدئویی نیز با تبلیغات کلیکی آشنا شوید :
اگر شما هم مانند بسیاری از کسب و کارهای دیگر، فکر استفاده از تبلیغات کلیکی به ذهنتان خطور کردهاست، جای درستی را برای مطالعه انتخاب کردهاید. این مطلب قرار است با:
- آنکه تبلیغات کلیکی اصلاً چیست؟
- انواع آن به چند دسته تقسیم میشود؟
- کدام نوع مناسب شما و کسب و کارتان است؟
- و در آخر، با انواع قیمت گذاریهای این شیوه از بازاریابی
آشنا شوید. پس به خواندن ادامه دهید و آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس را تا انتهای این مطلب، همراهی کنید:
تبلیغات کلیکی چیست؟
پیش از پرداختن به جزییات اجازه بدهید بررسی کنیم که منظور از تبلیغات کلیکی دقیقا چیست؟ تبلیغات کلیکی مخفف شده ی عبارت Pay Per Click است که از آن با عنوان PPC هم یاد میشود. همچنین خوب است بدانید برخی از افراد آن راCPC مخفف شده ی Cost Per Click میخوانند.
تبلیغات کلیکی به معنای آن است که در دنیای اینترنت دست به تبلیغ کسب و کارتان میزنید، اما فقط برای کلیکهای آن پول میپردازید. این روش یکی از هدفمندترین شیوههای بازاریابی است که حسابی برایتان مقرون به صرفه در میآید. اما چرا؟
چون شما، تنها پول کلیکها را میپردازید. در واقع، ممکن است هزاران نفر تبلیغتان را دیده باشند، اما تنها به ازای تعداد کسانی که روی آن کلیک کردهاند، پول میپردازید.
اما این انتهای ماجرا نیست و مزیتهای این راهکارهم اینجا ختم نمیشود.
یکی دیگر از بهترین مزیتهایی که PPC برابتان دربردارد، آن است که به راستی واقعاً هدفمند است! در واقع در این روش، شما میتوانید مخاطبان خاصی را در نظر بگیرید و مختص آنان، دست به تبلیغات بزنید. به عنوان مثال، میتوانید تعیین کنید که مشتریان هدفتان زن باشند یا مرد؟ سن آنها در چه حدودی باشد؟ اهل کدام کشورها و یا شهرها باشند؟ تبلیغات چه زمانی برای آنها به نمایش در بیاید و … .
البته در نظر داشته باشید، همه شرکتهایی که خدمات تبلیغات کلیکی را ارائه میکنند، چنین امکاناتی را در اختیارتان نمیگذارند. این هدفگیری دقیق مشتریان، مربوط به برخی از آنان است که مسلماً، پولش را هم دریافت میکنند.
این مطلب را هم بخوانید:
بازاریابی ویدیویی چیست؛ 24 راز موفقترین کسبوکارهای دنیا(برای مبتدی ها + آموزش)
انواع تبلیغات کلیکی
پیش از آنکه بخواهید دست به اقدام برای تبلیغات کلیکی بزنید، باید ته و توی همه انواع آن را در بیاورید. در واقع، بهتر است بگوییم باید حسابی سبک و سنگین کنید و ببینید کدام مورد از تبلیغات کلیکی، بیشترین کمک را به کسب و کارتان میکند.
بنابراین، واضح است که شناخت انواع تبلیغات کلیکی، یکی از حیاتیترین نکاتی است که باید بدانید. در ادامه با 7 مورد از پراستفادهترین آنها، آشنا میشوید:
(راستی! در نظر داشته باشید، منظور از تبلیغات کلیکی تنها و تنها تبلیغاتی است که در آنها هزینه براساس تعداد کلیک محاسبه میشود، نه بازدید، میزان نصب و … )
۱. تبلیغات کلیکی نمایشی، از پراستفاده ترینهای دنیای امروز
همانطور که از اسم این تبلیغ مشخص است، شما تبلیغاتتان را به صورت متن و یا بنری در اختیار یکی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات قرار میدهید و آنها آن را وب سایتها و یا اپلیکیشنهای پربازدید منتشر میکنند.
سپس به ازای هر کلیکی که روی تبلیغاتتان میخورد، پول آن را پرداخت میکنید.
خود تبلیغات نمایشی، به دو نوع استاندارد و همسان تبدیل میشود که در ادامه بیشتر با آن آشنا میشوید.
۲. تبلیغات نمایشی استاندارد
نمونه تبلیغات نمایشی استاندارد، در سایتهای خبری بیش از هر سایت دیگری جا خوش کردهاند. منظور از این تبلیغات، همان تصویرهای نمایشی هستند که در گوشه کنار سایتها، با متنهای جذاب و رنگهای جیغشان، سعی در جلب توجه ما دارند.
این نوع از تبلیغات را هیچ جوره نمیتوان نادیده گرفت؛ بنابراین اگر جزو آن دسته از کسب و کارهایی هستید که میخواهید برندتان را به مخاطب، بشناسانید، کمک زیادی بهتان میکند.
۳. تبلیغات نمایشی همسان
تبلیغات بنری همسان، به معنای آن است که شکل و ظاهر تبلیغتان باید به گونه ای باشد که با قالب و رنگهای به کار رفته، در سایتی که برای اشتراک انتخاب میکنید، یکی باشد تا تفاوت تبلیغی بودن آن زیاد مشخص نباشد.
۴. تبلیغات کلیکی جست و جو، بهترین گزینه پیش رویتان
اگر در لا به لای انواع تبلیغات کلیکی، به دنبال بهترنی آن میگردید که تحول زیادی در کسب و کارتان به وجود میآورد، اکنون در حال خواندن توضیحات آن هستید.
تبلیغات کلیکی جست و جو (Search AD)، یکی از بهترین اقداماتی است که میتوانید برای کسب و کارتان انجام دهید.
معمولاً وقتی کاربران چیزی را جست و جو میکنند، یا در همان لحظه به آن نیاز دارند یا میخواهند چیزهای بیشتری راجب آن موضوع بدانند؛ بنابراین، با کاربران هدفتان سر و کار دارید و به کمک تبلیغات کلیکی جست و جو، نرخ تبدیلتان بسیار بالا میرود.
برای انجام این تبلیغات، کلیدواژه و یا کلمات کلیدی را برای کسب و کارتان انتخاب میکنید که مخاطب با جست و جوی آنها، اولین سایتی که میبیند، کسب و کار شما باشد.
قدرتمندترین ابزاری که برای استفاده ار تبلیغات جست و جو، در کنار توجه به سئو سایت و رباتهای گوگل، در اختیار دارید، تبلیغات کلیکی گوگل یا همان گوگل ادز است.
راستی! حالا که حرف از سئو و گوگل ادز در کنار هم شد؛ مطلب زیر را حتماً بخوانید تا به درک درستی از سئو و گوگل ادز برسید و بدانید که توجه به کدام، انتخاب هوشمندانه تری برای کسب و کارتان است.
0 تا 100 تفاوت سئو و گوگل ادوردز؛ پیروز میدان کدام است؟ کدام ارزش وقتگذاشتن دارد؟
۵. تبلیغات ریتارگتینگ، یادآوری خودتان به مشتریان
یکی دیگر از انواع تبلیغات PPC، نوع ریتارکتینگ است که از آن با عنوان ریمارکتینگ هم یاد میشود.
تبلیغات ریتارگتینگ به معنای آن است که مشتریان قدیمی تان را دوباره مورد هدف قرار دهید. به عنوان مثال، کسانی که به کسب و کارتان علاقه نشان دادهاند را با محرکهایی راهی وب سایتتان کنید.
این افراد میتوانند کسانی باشند که زمانی به وب سایتتان سر زدهاند، بنا به شرایطی موفق به خرید نشدهاند و … .
در ریمارکتینگ سعی میکنیم که با استفاده از کدهای تخفیف یا پیشنهادهای ویژه دیگر، آنها را به وب سایتمان برگردانیم و خوشحالشان کنیم.
۶. تبلیغات کلیکی در وب سایتهای مقایسه ای
اگر تجربه خرید موبایل و یا لپ تاپ به صورت اینترنتی را داشته باشید، به احتمال زیاد با وب سایتی مانند ترب رو به رو شدهاید.
ترب وب سایتی است که به عنوان موتور جست و جویی برای فروشگاههای اینترنتی شناخته میشود و بهترین قیمت محصولات را نشان میدهد. هر فردی که به واسطه این سایت، وارد فروشگاهتان شود، باید برای کلیک او پول پرداخت کنید.
۷. تبلیغات کلیکی در شبکههای اجتماعی
اگر در یاستاگرامتان با پستهایی مواجه شدید که کمی برایتان ناآشنا هستند و تبلیغاتی اند، آنها جزو تبلیغات کلیکی بهشمار میآیند.
این روزها، تبلیغات کلیکی در شبکههای مجازی، حسابی پرطرفدار شدهاست و اگر تجربه مدیریت پیج اینستاگرام داشته باشید، میدانید که یکی از بهترین گزینههای پیش رویتان، برای دیده شدن است.
این مطلب را هم بخوانید:
بازاریابی شبکههای اجتماعی (با سوشیال مدیا، ابرقدرت حوزه کاری خود شوید!)
تعرفه تبلیغات کلیکی
و اما، مبحث چالشبرانگیز قیمت! این همه از مزیتهای قیمت خوب تبلیغات کلیکی گفتیم، اکنون وقت آن است که بدانیم قیمت گذاری این شیوه از بازاریابی، اصلاً چطور انجام میشود؟
بهطور کلی، دو روش برای قیمت گذاری هر کلیک در این نوع از تبلغات رایج است:
قیمت ثابت
همانطور که مشخص است، در تمام زمان قرارداد اگر قیمت گذاری براساس ثبات باشد، به ازای هر کلیک مبلغ مشخصی را پرداخت میکنید. به عنوان مثال، در تمام ماه، هر کلیک 50 هزار تومان ارزش دارد و این مبلغ، تغییری نمیکند.
قیمت مزایده ای
نوع دیگری از قیمت گذاری، به صورت مزایده ای است. درست مثل مزایدههایی که در دنیای واقعی برگزار میشود، برای این شیوه از مزایده بین شما و رقبایتان به صورت اینترنتی برگزار میشود.
مسلم است که هرچه مبلغ بیشتری را برای این تبلیغ اینترنتی در نظر بگیرید، احتمال برنده شدنتان بیشتر است.
و اما، در این نوع از قیمت گذاری، امتیازی برای شما در نظر گرفته میشود که به آن امتیاز کیفیت میگویند.
یعنی هرچه میزان ارتباط کسب و کارتان و کیفیت تولید محتوایتان بیشتر باشد، امتیازتان هم بالاتر است؛ در چنین شرایطی پول کمتری برای تبلیغات کلیکی پرداخت میکنید.
بهترین ابزارهای بررسی عملکرد تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی همواره با خود سوالات و ابهامات و در عین حال داده های زیادی می آورند که بررسی داده ها و نتیجه گیری از آن در پاسخ دادن به سوالات نیازمند در اختیار داشتن ابزارهایی قوی است. در این قسمت دوتا از بهترین ابزارهای بررسی عملکرد تبلیغات کلیکی را بررسی خواهیم کرد:
1.Google Ads Performance Grader
این ابزار کوچک توسط Wordstream حساب Google Ads شما را اسکن کرده و 8 معیار بحران مانند نمره کیفیت ، اشتراک برداشت ، کلمات کلیدی منفی ، CTR ، بهینه سازی کلمه کلیدی طولانی مدت ، فعالیت حساب ، متن آگهی و بهینه سازی صفحه فرود را تجزیه و تحلیل می کند. این ابزار در واقع مشاوری برای کمپین های تبلیغاتی شما در گوگل ادز به حساب می آید و برای افزایش بهره وری تبلیغات کلیکی طراحی شده است. توصیه ها کاملاً اساسی هستند ، اما این همان چیزی است که می توانید با آن شروع کنید. و رایگان است!
2. Adalysis Performance Analyzer
یکی از چندین ابزار Adalysis ، این ابزار حسابرسی PPC یک مرور سریع از حساب شما را ارائه می دهد. سپس طی گزارشاتی بهذ شما روش و زمان برگزاری یک تبلیغ جدید را پیشنهاد می دهد. و شاخص های مهم و اصلی مانند ، CTR ، نرخ تبدیل ، CPA ، ارزش / هزینه تبدیل (ROAS) و مقدار تبدیل / بازبینی ها را تجزیه و تحلیل خواهد کرد. این ابزار برای تبدیل داده به نتیجه فوق العاده است!
جمع بندی مطلب
و در آخر، به عنوان جمعبندی کوتاهی از این مطلب، باید بگوییم این هم از تبلیغ PPC یا همان کلیکی!
سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. الان که دانستههای زیادی درباه تبلیغات کلیکی دارید، آیا هنوز هم میخواهید این راهکار مؤثر و البته کاربردی را به تعویق بیندازید؟ امیدواریم پاسختان منفی باشد!
در نهایت، اگر سؤال و یا تجربه ای از تبلیغات کلیکی دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان آموزشهای آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس به اشتراک بگذارید.