اگر قصد یادگیری و آشنایی بیشتر با گیمیفیکشن را دارید ویدئو زیر را از دست ندهید
به دنبال آموزش مفهوم گیمیفیکیشن میگردید؟ جای درستی را برای خواندن انتخاب کردهاید! امروزه، رقابت در کسب و کارها به میزان زیادی افزایش یافته است و به همین دلیل هم است که مفهوم بازاریابی، اهمیت ویژهای پیدا کرده است تا بتوان از راه درست آن، تعداد مشتریان را افزایش داد و از این طریق، محصولات بیشتری را به فروش رساند. یکی از اصلیترین راه موفقیت برای ارائه خدمات و فروش محصولات، این است که بتوان مشتریان را به گونهای درگیر کرد که اصلا کار سادهای نیست، زیرا همانطور که بیان کردیم ، تعداد رقبا روز به روز در حال افزایش است و هر یک از آنها از شیوههای متنوعی برای جذب مشتری و فروش محصولات خود استفاده میکند. یکی از راههای درگیر کردن مشتریان که منجر به فروش بیشتر محصولات و ارائه خدمات میشود، گیمیفیکیشن است. بنابراین اگر اینجایید تا بدانید:
- گیمیفیکیشن چیست؟
- نحوه استفاده از گیمیفیکیشن به چه صورت است؟
- کاربردهای گیمیفیکیشن چیست؟
- فواید استفاده از گیمیفیکیشن چیست؟
به خواندن ادامه دهید و آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس را تا انتهای این مطلب، همراهی کنید:
حتما مطالعه کنید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟ با بازاریابی آنلاین، شاه کسب و کار خود شوید!
گیمیفیکیشن چیست؟
گیمیفیکیشن به معنای بازی سازی و بازی کاری است و در ایران، بیشترین کاربردش در تبلیغات و مارکتینگ است. در واقع گیمیفیکیشن، احساسات مثبتی در مشتریان ایجاد میکند و از این طریق، منجر به فروش محصولات و ارائه خدمات خواهد شد. اما چگونه؟ در ادامه به طور کامل بررس خواهیم کرد. ابتدا خوب است که با مفهوم بازی، آشنا شوید.
به هر فعالیت اختیاری که موجب ایجاد لذت و خوشایند شود و دارای قواعدی باشد، بازی گفته میشود. تمام بازیهای جهان دارای 4 اصل اساسی هستند. این 4 اصل عبارتند از:
- دارای قانون هستند
- دارای هدف هستند
- دارای شانس و تنوع هستند
- دارای رقابت هستند
شاید بپرسید که چرا ویژگیهای بازی را بیان کردیم؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت
نحوه استفاده از گیمیفیکیشن به چه صورت است؟
گیمیفیکیشن به معنای استفاده از ویژگیهای بازی است. به بیان دیگر گیمیفیکیشن به معنای تلاش برای افزایش انگیزه، حس رقابت و کنجکاوی است که از طریق المانهای بازی، صورت میگیرد تا تقاضای مشتریان را افزایش داده و همچنین عملکرد کاری افراد را بهبود بخشد و موجب پیشرفت افراد در آموزش شود.
کاربردهای گیمیفیکیشن چیست؟
اخیرا گیمیفیکیشن وارد بخشهای مختلف زندگی افراد شده است. از جمله بخشهای تاثیرپذیرفته از گیمیفیکیشن، بازاریابی، آموزش، استخدام، سیاست و … است. برخی از مهمترین کاربردهای گیمیفیکیشن عبارت است از:
کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش
از گیمیفیکیشن در بخشهای مختلفی از آموزش اعم از ارزشیابی، هدیه دادن به دانش آموزان و دانشجویان، افزایش انگیزه آنها و … بهره برد. به بیان دیگر استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش، موجب میشود تا انگیزه دانش آموزان و دانشجویان برای کسب هر چه بهتر مطالب مختلف، افزایش یابد.
کاربرد گیمیفیکیشن در محیطهای کاری
یکی دیگر از کاربردهای گیمیفیکیشن یا همان بازی کاری در محیطهای کاری است که موجب ایجاد انگیزه در کارکنان برای رقابت با یکدیگر میشود. همچنین موجب یادگیری، انجام هر چه بهتر و سریعتر کارها و پیشرفت در کار میشود. در واقع همه افراد در هر سنی که باشند برای انجام کارها و وظایف خود، نیاز به یک انگیزه دارند و همچنین با ایجاد حس رقابت، افراد مختلف را تشویق میکند تا بهتر از قبل کار خود را انجام دهند، همه این کارها در نهایت موجب بهبود عملکرد کل سازمان خواهد شد که میتوان برای تحقق این اهداف از گیمیفیکیشن، استفاده نمود. بدین منظور میتوان از سازوکارهایی برای سنجش کیفیت کار افراد استفاده نمود و یا برای کارکنانی که عملکرد بهتری دارند، پاداش در نظر گرفته شود تا انگیزه آنها و دیگر کارکنان سازمان برای عملکرد هر چه بهتر، افزایش یابد.
کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی
یکی از اصلیترین کاربردهای گیمیفیکیشن در بازاریابی و برای برقراری ارتباط با مشتریان است. در واقع از گیمیفیکیشن در بازاریابی برای بیدار کردن احساس مثبت مشتریان استفاده میشود تا از این طریق بتوان محصولات را به فروش رساند و یا خدماتی به آنها ارئه داد. این کار موجب میشود که یک مشتری، احساس مثبت خود را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک گذاشته و آنها نیز برای خرید محصولات شما و یا استفاده از خدمات شما، تشویق شوند.
در واقع، بازی کاری و یا گیمیفیکیشن موجب میشود تا افراد، هنگام بازدید از وبسایت و یا اپلیکیشن شما، زمان بیشتری را در آن بگذرانند و همین امر، کمک شایانی به فروش محصولات میکند.
فواید استفاده از گیمیفیکیشن چیست؟
استفاده از گیمیفیکیشن، فواید زیادی دارد. برخی از فواید بازی کاری عبارتند از:
ایجاد رضایت در کاربر
استفاده از گیمیفیکشن برای تمامی کارکنان، رضایتبخش است. شما تصور کنید که هنگام خرید از یک فروشگاه اینترنتی، تخفیف و یا هدیه بگیرید، آیا تمایل بیشتری برای خرید از این فروشگاه به نسبت فروشگاه دیگری که تخفیف و یا هدیه نمیدهد، ندارید؟ مسلما جواب شما نیز مانند دیگر افراد، مثبت است. ایجاد رضایت در کاربر هنگامی که برای خرید یک محصول، تخفیف گرفته است و یا به همراه محصولی که خریداری نموده است، هدیه نیز گرفته، ایجاد میشود.
بازخورد مثبت
یکی دیگر از فواید گیمیفیکیشن در کاربردهای مختلف آن، بازخورد مثبت است؛ به این معنا که کاربران هنگام خرید و یا استفاده از خدمات، بلاتکلیف نمیشوند و به راحتی میتوانند پاداش خود را دریافت نمایند.
عملکرد بهتر
یکی دیگر از فواید گیمیفیکیشن که در محیطهای کاری و آموزش کاربرد دارد، عملکرد بهتر است به این صورت که افراد تشویق میشوند تا کیفیت کار خود را افزایش دهند.
سخن پایانی
و در نهایت، این هم از گیمیفیکیشن!
ما سعی کردیم در این مطلب، تمام آنچه که نیاز است درباره گیمیفیکیشن و فواید و کاربردهای آن بدانید را بیان کنیم. اکنون که با مفهوم آن آشنا شدید، میتوانید از آن برای افزایش فروش و جذب مشتری در فروشگاههای اینترنتی خود، بهبود عملکرد کارکنان سازمان خود و آموزش بهتر، استفاده نمایید.
سپاسگزاریم که وقت ارزشمندتان را برای خواندن این مطلب صرف کردید. اگر سؤال و یا تجربه ای در این زمینه دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان آموزشهای دیجیتال مارکتنیگ آژانس تاس، به اشتراک بگذارید.