شماهم بعضی وقتها تمام چیزی که به نظر میرسد کاربران میخواهند را در دنیای دیجیتال در اختیارشان قرار میدهید اما از این که بازهم بازخورد نمیگیرید کلافه میشوید؟ گاهی دلتان میخواهد مغز مخاطبانتان را هک کنید و ببینید دقیقا به چه فکر میکنند؟ یا چرا سایت شما برایشان آن طور که باید کار نکرده؟ خب به آرزویتان رسیدید! هاتجر Hotjar ابزاری است که مغز کاربران را برایتان روی دایره میریزد:)
تا انتهای این مقاله با آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس همراه باشید و بیاموزید:
- هاتجر Hotjar چیست؟
- چرا باید از هاتجر Hotjar استفاده کنیم؟
- چطور میتوان هاتجر Hotjar را نصب و استفاده کرد؟
- بخشهای مختلف هاتجر Hotjar چه امکاناتی به ما ارائه میکنند؟
Table of Contents
پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید:
هاتجر Hotjar چیست؟
اگر دیجیتال مارکتینگ را تازه شروع کردهاید احتمالا با ابزارهای اساسی تر مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس کار کردهاید و اسم هاتجر را فقط از حرفهای ترها شنیده باشید. باید بگویم که ابزار هاتجر یکی از بهترین ابزارهایی است که سئوکاران میتوانند از آن کمک بگیرند. از آنجایی که عمده اطلاعاتی که هاتجر به دست میدهد، تصویری و نموداری هستند کار کردن با آن هم بسیار جذاب و لذتبخش است. این ابزار بامزه دقیقا چیزی را که هر سئوکار به دنبال آن است در اختیارتان قرار میدهد: کاربر در سایت شما چه چیزی را چگونه تجربه میکند! یعنی چه چیزهایی برایش جذاب تر بودهاند؟ به کجاهای سایت سرزده و کجاها تمرکز بیشتری کرده؟ کجا برایش گیج کننده بوده و کجا از نارساییهای سایت کلافه شده است؟
چرا باید از هاتجر hotjar استفاده کنیم؟
اگر با تمام چیزهایی که از این ابزار جذاب تعریف کردیم هنوز مجاب نشدید که هاتجر میتواند برایتان مفید واقع شود به دلایل زیر توجه کنید:
۱. این ابزار یک گزارش تصویری کامل از تجربه کاربر در اختیارتان قرار میدهد.
۲. به شما کمک میکند بازخورد درستی را جمع آوری کنید.
۳. به نسبت خدماتی که ارائه میکند قیمت مناسبی دارد.
۴. به شما نشان میدهد کجاهای سایت برای کاربران گمراه کننده و کدام قسمتها جذاب است.
ابزار هاتجر Hotjar چه اطلاعاتی در اختیارمان قرار میدهد؟
هنگامی که شما به ابزار هاتجر وارد میشوید میتوانید به بخشهایی با عناوین زیر دسترسی داشته باشید. که در این قسمت هربخش را به تفصیل تشریح خواهیم کرد:
Heatmaps یا نقشه حرارتی
نقشههای حرارتی به ما نشان میدهند که کاربران کدام قسمت از سایت را بیشتر هدف قرارداده و کلیکهای بیشتری روی آن بخشها کردهاند. طیف رنگی آبی تا قرمز در این بخش نشان دهنده میزان کلیکهاست. هرچه رنگ اختصاص یافته به قسمت مدنظر گرمتر باشد یعنی کلیکهای بیشتری روی آن صورت گرفته است. در گزارشات نقشه حرارتی میتوانید به خوبی درک کنید که ایرادات طراحی شما کجا بودهاند. آیا جایی کلیدی قراردادهاید که هیچ کلیکی روی آن صورت نگرفته است؟ یا تعداد کلیکهای آن کمتر از حد انتظار است؟ شاید طراحی کلید کاربر را گمراه میکند و بازدیدکنندگان نمیتوانند تشخیص دهند که کلیک کردن روی این قسمت آنها را به جایی میبرد. یا شاید برعکس جایی که هیچ لینکی قرار ندارد بسیار کلیک گرفته؟ این نشان میدهد توجه کاربران را به قسمت اشتباهی جلب کردهاید. حالا میدانید که چرا سرنخهایتان نرخ تبدیل را بالا نبردهاند!
Visitor recordings فایل ضبط شده تجربه کاربر
گاهی کامنتها و ایمیلهایی مبنی بر نارسایی بخشهای مختلف سایت دریافت میکنید که دقیقا نمیفهمید منظور چیست؟ اگر فایل ضبط شده ابتدا تا انتهای تجربه کاربر را در اختیار داشته باشید چه؟ هاتجر این لطف را به ما میکند و از صفحه هرکاربری که وارد سایت میشود ویدیو ضبط میکند. این قسمت بسیار برای تحلیلهایمان مفید واقع میشود. میتوانیم ببینیم کاربرانی که زیاد در سایتما وقت صرف میکنند کجاها میروند؟ کدام مطالب را با دقت بیشتر و سپری کردن زمان زیادتری میخوانند؟ میتوانیم با چشمان خود ببینیم لینکهایی که جاهای مختلف کار گذاشته ایم به خوبی شبکه سازی را انجام دادهاند؟ کاربران حین مطالعه به کدام سرنخها بیشتر جذب میشوند؟ و همانطور که پیشتر گفتیم اگر شکایتی از جایی باشد دقیقا می بینیم که طی چه فرایندی چه اتفاقی افتاده است. شاید بعضی از شما نگران اطلاعات شخصی و پسورد و باقی مسائل حریم خصوصیتان شده باشید. و بپرسید یعنی چه؟
به همین راحتی هر کاری که در هر سایتی کردهام را دیدهاند؟ خیالتان راحت، حریم خصوصی شما در امنیت کامل به سر میبرد و مواردی که نباید توسط هیچکس جز شما دیده شوند، مثل نوتیفیکیشنهایی که از شبکههای اجتماعیتان دریافت میکنید در این اسکرین ریکورد دیده نمیشوند. حتی کسی نمیتواند بفهمد ویدیویی که درحال تحلیل آن است متعلق به شماست!
Conversion funnel reports یا گزارشهای قیف فروش
پیش از این که به توضیح این بخش بپردازیم، اجازه بدهید مطمئن شویم که با قیف فروش آشنایی دارید. اگر این طور نیست روی کلمه قیف بازاریابی کلیک کنید و مطلب مربوط به آن را بخوانید.
حالا میدانید که هر کاربر در سایت شما برای رسیدن به مرحله خرید چندین گام را طی میکند. اگر تمام این گامها سنجیده طراحی شده باشند نباید نرخ تبدیل پایینی داشته باشید. برای بررسی میزان کارآمدی به بخش گزارشات قیف فروش وارد شوید. صفحهای که به آن وارد میشوید با ذکر عدد و درصد به شما نشان میدهد چه تعداد از کاربران در کدام مرحله از خرید منصرف شدهاند. خب این موهبت بزرگی است. دقیقا میدانید تغییرات را بایستی روی کدام قسمت انجام بدهید.
Form analysis یا تجزیه تحلیل فرمها
برای همه ما مهم است که فرمهایی مثل فرم عضویت که روی سایت قرار میدهیم پرشوند. و خب بعضی وقتها نمیشوند! این ابزار به ما اجازه میدهد بدانیم مشکل از گویا نبودن فرمهاست یا کاربران تمایلی به پرکردن آنها ندارند. یعنی جدولی به شما ارائه میکند که نشان میدهد فرمهای ناقص در کدام مرحله رها شدهاند. چند درصد از کاربران هیچ اقدامی برای پر کردن فرم انجام نداده اند. آیا اطلاعات بیش از اندازهای خواستید؟ یا پروسه تکمیل آن قدر طولانی بوده که حوصله کاربران سر رفته؟ یا بعضی خانهها آن قدر گنگ بودهاند که کاربران فرار را به قرار ترجیح دادهاند؟
Scrollmap یا نقشه اسکرول
این هم یک نوع دیگر از نقشه حرارتی است. که این بار به شما نشان میدهد کاربران معمولا صفحات مختلف سایت شما را تا کجا اسکرول میکنند. هرچه با رنگ گرمتری مواجه شوید معنایش این است که این بخش از سایت شما بیشتر اسکرول شده است. حالا تشخیص این که مطالب آن قدر جذاب بودهاند که تا انتها اسکرول شدهاند یا این که آنقدر خسته کننده بودهاند که کاربر در همان ابتد تا آخر اسکرول کرده تا ببیند حرفی برای گفتن دارید یا نه را باید با استفاده از فایلهای ضبط شده پاسخ بدهید. امیدواریم که نیمه پر لیوان از آن شما شود!
Feedback polls و Surveys یا نظر سنجیها
هدف ما از در اختیار گذاشتن نظرسنجی و بازخوردها این است که بدانیم چقدر توانسته ایم برای کاربران مفید واقع شویم. یا این که مراتب نارضایتی آنها را بدانیم. حالا اگر خود بخش نظرسنجی و ثبت بازخود ایرادی داشته باشد یا نتواند به هدف خود برسد چه؟ این ناکارآمدیها بازهم به لطف هاتجر مشخص میشود. با استفاده از اطلاعات این بخش میتوانید بفهمید بهترین روش سیستماتیک ثبت بازخورد و نظر در مورد کار شما چیست؟
هاتجر Hotjar را چطور نصب و استفاده کنیم؟
در ابتدا باید بدانید که اگر چیزی بیش از ۲۰۰۰ بازدید در روز و سه نقشه حرارتی و گزارشات را بخواهید در اختیار داشته باشید باید نسخه پولی هاتجر را خریداری کنید. اگر با نسخه Basic کارتان راه میافتد یا پرداخت هزینه را انجام میدهید مراحل زیر را برای نصب و فعالسازی هاتجر انجام بدهید:
۱. به سایت هاتجر بروید و با وارد کردن ایمیل و دامنه سایت و اطلاعات کسب و کار حساب کاربری ایجاد کنید.
۲. کدی که در اختیارتان قرار داده میشود را کپی کنید.
۳. اگر تگ منیجر را برای سایت خود فعال کردهاید کد را به راحتی در آن وارد کنید.
۴. اگر تگ منیجر ندارید کد کپی شده را در قسمت <head> سایت وارد کنید.
۵. به داشبورد هاتجر برگردید و ثبت نام خود را تایید کنید.
نکته : تمام گزارشات از لحظهای که کد هاتجر را به تگ منیجر یا head وارد میکنید شروع به ضبط شدن میکنند. حتی اطلاعات آماری هاتجر را هم نمیتوانید برای تاریخی پیش از جای گذاری کد در اختیار داشته باشید.
جمع بندی
در این مطلب با ابزار هاتجر و کاربردها و روش نصب آن به طور کامل آشنا شدیم. استفاده درست از این ابزار شما را به حرفهای ترینهای دیجیتال مارکتینگ تبدیل میکند. اگر در رابطه با این ابزار سوالی دارید میتوانید از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید اگر به مشاوره یا خدمات دیجیتال مارکتینگ یا سئو نیازدارید، همیشه میتوانید روی تاس حساب کنید.