سئو تکنیکال جزو آن دسته از آموزشهایی است که ممکن است در قدم اول شما را بترساند! در واقع تکنیکال بودن اثری روانی دارد و ممکن است شما را به یاد مهارتهای برنانه نویسی یا فرایند آموزشی سخت بیندازد! اگر چنین فکر میکنید و در مسیر آموزش سئو و آشنایی با مفاهیم آن هستید، دست از تلاش برندارید و بدانید سئو تکنیکال مانند آب خوردن ساده است و نیاز به هیچ مهارت خاصی ندارد! میخواهیم باورهای منفی تان درباره این بخش از سئو را بشکنیم و بدانیم سئو تکنیکال آسانتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید. پس اگر:
- سئو تکنیکال بلد نیستید
- در مبحث سئو مبتدی هستید
- این مفهوم سئو برای شما سخت جلوه میکند
- به دنبال آموزشی راحت، ساده و کاربردی میگردید
به خواندن ادامه دهید و آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس را تا انتها همراهی کنید:
این مطلب را مطالعه کنید: سئو و همه آنچه برای شروع نیاز دارید(برای مبتدی ها+آپدیت 2021)
Table of Contents
سئوی تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال نام دیگر سئوی فنی است؛ بنابراین همانطور که از نامش مشخص است، به بخش فنی سایت کار دارد و آن را مورد بررسی قرار میدهد. در واقع در سئوی داخلی و خارجی اقداماتی را انجام میدهیم تا در نهایت به بهینهسازی صفحات وب سایتمان برسیم.
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
سئوی فنی برخلاف سئوی داخلی و خارجی به کارهای فنی مانند رباتها، کدهای برنامهنویسی، ارتباط با موتورهای جست و جو … میپردازد.
مهمترین هدفی که سئوی تکنیکال دنبال میکند، ساختن وب سایتی است که از لحاظ فنی برای موتورهای جست و جوی گوگل خوانا باشد و مورد تاییدشان واقع شود و در قدم دوم، رضایت کاربر را هم جلب کند و تجربه خوبی از گشت و گذار در وب سایت برای او بسازد.
چرا سئو تکنیکال را باید جدی بگیرم؟
اگر کمی وارد دنیای سئو شده باشید، متوجه خواهید شد که این روزها معمولاً متخصصان سئوی تکنیکال را آن طور که باید و شاید جدی نمیگیرند و ارزش زیادی برای آن قائل نیستند. اما چرا اینگونه است؟
یکی از مهمترین دلایلی که سبب کم شدن اهمیت سئوی فنی شدهاست، سیستمهای مدیریت محتوای امروزی مانند وردپرس است. این سیستمها بهطور خودکار بخش زیادی از سئو تکنیکال را پیادهسازی میکنند؛ به همین سبب معمولاً این سئو کماهمیت تلقی میشود و یا صاحبان کسب و کارها اصلاً از وجود این مفهوم خبر ندارند!
سئوی فنی آن بخش از اقداماتی است که در قدمهای اولیه تأسیس وب سایتتان باید بردارید . سپس اقدام به تولید محتوا کنید. این را به یاد داشته باشید که اگر سئوی فنی را جدی نگیرید، شاید تمامی زحمتهایتان به هدر برود و شما اصلاً از آن خبر نداشته باشید!
به عنوان مثال تنها وجود یک خط کدنویسی اشتباه میتواند سبب شود تا موتورهای جست و جوی گوگل اصلاً محتوای شما را نبینند و در نتایج نشان دهند. خب در چنین شرایطی تمام زحمتهایتان در بخش تولید محتوا، سئوی داخلی، سئوی خارجی و دیگر اقدامات چک لیست سئو زیر سؤال میرود! بنابراین سئوی فنی را دست کم نگیرید و بدانید بخش مهمی از کارهای سئویتان به این قسمت مربوط میشود.
آموزش سئو تکنیکال
اگر تا اینجای مطلب همراه ما بودید، به احتمال زیاد قانع شدهاید که سئو تکنیکال بخش مهمی از اقداماتتان برای بهینهسازی سایت را شامل میشود و نباید از آن غافل شوید. به همین سبب قصد داریم تا این بخش از مطلب را به آموزش سئو تکنیکال اختصاص دهیم. اول باید ببینیم معیارهای سئوی فنی چیست و سپس آنها را وب سایت کسب و کارمان پیادهسازی کنیم. برویم تا با این 11 فاکتور بیشتر آشنا شویم.
۱. سرعت سایت، عاملی حیاتی برای گوگل است
آیا تا به حال به سرعت سایت به عنوان یکی از معیارهای مهم برای رتبهبندیهای گوگل فکر کردهاید؟ جالب است بدانید اگر گوگل بخواهد صفحات وب سایت شما را در نتایج اولیه خودش به نمایش در بیاورد یکی از کارهایی که برای مقایسه شما با رقیبانتان انجام میدهد، بررسی سرعت سایت است. این موضوع به معنای آن است که اگر سرعت لود وب سایتان پایین باشد، ممکن است محتوایتان در نتایج اول قرار نگیرد و به همان نسبت هم ترافیک ورودی تان را از دست بدهید.
چرا باید به سرعت سایت به عنوان یکی از مهمترین بخشهای سئو تکنیکال اهمیت بدهیم؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم گوگل حامی سفت و سخت مخاطبان است! در واقع اگر مطلب “سئو چیست و چه کاربردی دارد” ما را خوانده باشید، گفتهایم تمامی فعالیتهایمان برای بهینهسازی سایت در جهات جلب رضایت کاربر است.
سرعت سایت هم بهطور مشابه به دلیل آنکه یکی از فاکتورهای مهم سئو بهشمار میآید، با رضایت کاربران وب سایتتان رابطه مستقیم دارد. بدون شک هیچکس از اینکه منتظر بماند تا صفحه ای در اینترنت برایش باز شود، خوشش نمیآید و آن صفحه را ترک خواهد کرد. البته این را بدانید در گذشتهها این موضوع زیاد صحت نداشت!
آن زمانهایی که اینترنت جای زیادی در زندگی مان باز نکرده بود، حاضر بودیم مدت زمان زیادی را صرف باز شدن یک صفحه بکنیم؛ این در حالی است که امروزه حتی 10 ثانیه صبر کردن هم آزارمان میدهد!
و اما سرعت مطلوب سایت از نظر گوگل چقدر است؟ اگر بخواهیم کمی با اعداد با شما صحبت کنیم، باید بگوییم زمان باز شدن صفحات وب سایت شما باید چیزی در حدود 2 تا 7 ثانیه باشد. برای آنکه سرعت سایت را به این مقدار برسانید کارهای متفاوتی میتوانید انجام دهید.
چطور بدانیم سرعت سایت ما مناسب است؟
ابزارهای زیادی برای تعیین سرعت سایت وجوددارند که میتوانید برای سنجش سرعت سایت از آنها استفاده کنید. یکی از محبوبترین ابزارها ابزار Gmetrix است. میتوانید در این سایت URL سایت خود را وارد کنید و سرعت را براساس امتیاز A تا D و طیف رنگ سبز تا قرمز مشاهده کنید و یک گزارش کوتاه از مشکلات سرعت سایت خود بگیرید.
چطور سرعت سایت را بهبود ببخشیم؟
اگر در مرحله قبل متوجه شدید سرعت سایت شما پایین است، موارد زیر را بررسی کنید:
فایلهای حجیم را بهینه کنید
عامل اولی که در سرعت سایت اثر میگذارد قالبهای حجیم و پرزرق و برق است. استفاده از این قالبها ممکن است سایت شما را زیباتر کنند اما به طور قطع در پایین آمدن سرعت و در نتیجه سئو تاثیر خواهند گذاشت. بهتر است همه چیز یعنی تمام فایلهای CSS ، HTML و JavaScript را فشرده کنید و حجم اضافی به سایت تحمیل نکنید. حتی تصاویر میانی که وارد سایت میکنید نباید حجم بالایی داشته باشند.
مشکل فایلهای حجیم در نسخه موبایلی وبسایت تاثیر بدتری میگذارند. صفحه کوچک و رزولوشن پایین گوشیهای موبایل نمیتوانند به راحتی این فایلها را لود کنند. و از آنجایی که ایندکس موبایل بسیار برای سئو مهم شدهاست، نباید از آن ساده بگذرید. تمام فایلهای حجیم را از روی سایت خود بردارید و بهینه کنید.
شبکه توزیع محتوا درنظر بگیرید
اگر مسافت جغرافیایی زیادی میان سرور و نقطه دسترسی مخاطبان وبسایت وجود دارد، بایستی از CDN ها کمک بگیرید. CDN یا شبکه توزیع محتوا نقطهای در نزدیکترین فاصله به مخاطبان وبسایت شما درنظر میگیرد. نسخه کپی سایت شما را به آن نقطه انتقال داده و در دسترس بازدیدکنندگان قرار میدهد. بنابراین با کاهش مسافت سرعت لود وبسایت بالا میرود.
افزونه ها را مدیریت کنید
افزونههایی با کدنویسی بد هم میتوانند در سرعت سایت تاثیرگذار باشند. در صورت مواجهه با سرعت پایین حتما افزونههای سرویس مدیریت محتوای خود را بررسی کنید.
۲. ساختار بهینه برای رباتهای گوگل ایجاد کنید
داشتن یک ساختار بهینه برای صفحات وب سایتمان یکی دیگر از معیارهایی است که در سئو تکنیکال به آن برمیخورید و واقعاً حائز اهمیت است. برای اینکه با این ساختار آشنا شوید، اول باید این موضوع را بدانید که اصلاً گوگل چگونه صفحات وب سایت شما را مشاهده میکند؟
گوگل برای آنکه بتوانید صفحات وب سایت شما را بخواند و مشاهده کند، از رباتهایی مانند رباتهای خزنده، عنکبوت و … استفاده میکند. آنچه اهمیت دارد این است که نباید توقعات انسانی از این رباتها داشته باشید. در واقع نمیتوانید مطلبی را تولید کنید و آن را به حال خودش رها کنید و سپس انتظار داشته باشید که خزندههای گوگل آن را شناسایی کنند.
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
شما باید برای دیدن شدن محتواهای وب سایتتان به این رباتها کمک کنید. اما باید چه کار کنید؟ تنها کاری که باید انجام دهید ایجاد ساختاری مشخص و قابل پیگیری است که بتواند به این رباتها کمک کند.
به عنوان مثال یکی از راهکارهایی که رباتهای خزنده گوگل برای شناسایی محتوا استفاده میکنند، خزیدن روی لینکها است. این بدان معنی است که با لینک دادن داخلی در صفحات وب سایتتان علاوه بر آنکه مطلب جدید دیگری را به مخاطبتان معرفی میکنید، آن را به رباتهای خزنده گوگل هم میسپارید. در نهایت آنکه پس از آنکه رباتهای گوگل محتوا را شناسایی کردند، آن را ایندکس میکنند.
ایندکس کردن به معنای آن است که محتوایتان در دیتابیسهای گوگل ذخیره میشود و از آن پس در نتایج به نمایش در میآید. و اما در نهایت به عنان آخرین نکته درباره ساختار بهینه وب سایت، باید بگوییم تمامی صفحات وب سایتتان باید دارای لینکهای داخلی باشند. در واقع اگر لینکهای داخلی را جدی نگیرید، ممکن است ایندکس شدن صفحات وب سایتتان نصف و نیمه انجام شود!
۳. فایل robot.txt، ارتباط با رباتهای زبان نفهم
وقتی از رباتهای گوگل صحبت میکنیم، باید تنها موجودی نفهم که هیچ زبانی حالیش نمیشود در ذهنتان تداعی شود! در واقع به راحتی نمیتوانید به آنها بگویید که این صفحه را ایندکس کن یا حتی نکن!
یکی از راههایی که ارتباط با رباتهای گوگل را سادهتر میکند، استفاده از زبانهای برنامهنویسی است. به عنوان مثال فایل robot.txt یکی از فایلهایی است که در هاست وب سایت شما قرار میگیرد . کار آن ارتباط با رباتهای گوگل است. این فایل از یک سری دستورهای برنامهنویسی تشکیل شدهاست.
اما حرف زدن با رباتهای گوگل به کمک این فایل به چه معنی است؟ این فایل به شما کمک میکند که تا حدودی رفتارهای این رباتها در حرکت در بین صفحات وب سایتتان کنترل کنید. به عنوان مثال به آنها کمک میکنید تا برخی از صفحات وب سایت مانند صفحات پرداخت را ایندکس نکنند و مشکل ساز نشوند!
یکی از مثالهای جالب این فایل در استفاده از وب سایتهای ورد پرسی است. یکی از خطهای کدنویسیهای فایل robot.txt به این موضوع اختصاص دارد که رباتها سایت را ایندکس نکنند. ما زمانی این کد را مورد استفاده قرار میدهیم که سایتمان ناقص است! پس از کامل شدن وب سایت باید این خط کد پاک شود تا وب سایت فعالیت خود را با معرفی به گوگل بهطور رسمی انجام دهد. اگر یادتان برود که این خط کد را بردارید، همه تلاشهایتان در تولید محتوا توسط گوگل دیده نمیشود از بین خواهد رفت!
این را هم در نظر داشته باشید که در سایتهای وردپرسی چنین فایلی بهطور پیش فرض ساخته میشود و تنها با فعال یا غیرفعال کردن گزینه خواندن در وردپرس میتوانید روی این موضوع کنترل داشته باشید.
۴. صفحات 404 و نفرت رباتهای گوگل از آنها
رو به رو شدن با صفحات 404 یکی دیگر از معیارهای سئو تکنیکال است که بسیار مهم است. مطمئناً شما هم تا به حال با گشت و گذار در بین صفحات اینترنتی با صفحه 404 رو به رو شدهاید. آیا تا به حال با خودتان فکر کردهاید که ان صفحه دیگر چیست؟ در واقع چنین صفحه ای میتواند برای مخاطبان وب سایت شما هم به نمایش در بیاید و این اصلاً جالب نیست!
صفحات 404 آن صفحاتی از وب سایتمان هستند که محتوای آن بهطور کامل پاک شدهاست. از این رو اگر بخواهید برای دیگر بار از آن صفحه بازدید کنید، ارور 404 پذیرایتان خواهد بود!
اگر در محتواهای وب سایتتان به صفحات 404 خودتان و یا دیگر وب سایتها لینک دهید، به ضرر خودتان عمل کردهاید. میدانید چرا؟ چون رباتهای گوگل از این صفحات نفرت دارند و آن را به عنوان سئوی فنی صعیف در نظر میگیرند و بدون شک اثر بد آن در سئوی وب سایت شما قابل مشاهده است.
و اما راهکار چیست؟ یکی از بهترین اقداماتی که در این زمینه میتوانید انجام دهید، استفاده از ریدایرکت 301 است. ریدایرکت 301 به شما کمک میکند که رباتهای گوگل و مخاطبانی که با این صفحات رو به رو میشوند را به صفحات دیگر مرتبط و یا صفحه اصلی وب سایتتان راهی کنید.
۵. رباتهای گوگل در برابر محتوای تکراری صفحاتتان ساکت نمینشینند!
یکی از معضلاتی که برخی از وب سایتها با آن رو به رو هستند و میتواند منجر به سئو تکنیکال ضعیف شود، وجود محتوای تکراری در صفحات وب سایتمان است. البته این مشکل برای همه به وجود نمیآید. فروشگاهها جزو آن دسته از کسب و کارهایی هستند که ممکن است محتوای تکراری برایشان دردسرساز شود.
فرض کنید یکی از محصولات فروشگاه شما دارای 6 رنگ متفاوت است؛ از این رو باید 6 صفحه با رنگهای مختلف اما محتوای یکسان ایجاد کنید. محتوایی که شامل جزئیات آن محصول و معرفیهای دیگرش است.
اگر گوگل با چنین تکرار محتواهایی رو به رو شود، در مقابل آن ساکن نمینشیند و در عوض این کار اشتباه شما، به رتبه وب سایتتان میافزاید و این یعنی کاهش سئو!
اما برای این حل این مشکل باید چه کنیم؟ یکی از بهترین کارهایی که در این زمینه میتوانید انجام دهید، استفاده کردن از تگ کنونیکال است. این تگ به شما کمک میکند تا به گوگل بفهمانید کدام یک از صفحات معرفی محصولتان اصلی و کدام یک تکراری است؛ بنابراین آن صفحات تکراری را ایندکس نمیکند.
بخشی از کد HTML است که از طریق آن ما به موتورهای جستجو میگوییم چه بخشهایی از سایت ما را ذخیره و ایندکس کنند. با جایگذاری این تگ در قسمت Header میتوانیم صفحات سایت را از خطر محتوای تکراری نجات بدهیم.
۶. امنیت وب سایت همه چیز است!
بدون شک یکی از مهمترین معیارهای سئو تکنیکال امنیت سایت است. گوگل برای امنیت وب سایت اهمیت زیادی قائل است و روی آن حساسیتهای زیادی دارد! این را در نظر داشته باشید که اگر وب سایت شما هک شود، گوگل به سرعت آن را متوجه میشود و جایگاه تان در صفحات گوگل افزایش میدهد.
اما این انتهای ماجرا نیست! جدا از آنکه هک شدن یک وب سایت بسیار به ضرر یک کسب و کار تمام میشود، علاوه بر خراب شدن سئوی وب سایتتان، اعتماد مخاطبانتان هم به شما از بین خواهد رفت. در واقع مخاطبان هنگام ورود به وب سایت شما توسط گوگل مطلع میشوند که سایت شما هک شدهاست؛ از این رو تأثیری فوقالعاده بر نگرش مخاطب نسبت به برندتان خواهید داشت.
و اما برای افزایش امنیت وب سایتمان باید چه کنیم؟ یکی از بهترین اقداماتی که تمامی کسب و کارهای معتبر آن را در پیش گرفتهاند، استفاده از ssl است. در ادامه با این مفهوم بیشتر آشنا میشوید:
۷. ssl را بیشتر بشناسید
Ssl چیست؟ ssl همان چیزی است که سبب میشود تا آدرس وب سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس به جای http با https نمایش داده شود. در واقع تمام این امنیت بر سر همان یک s کوچک است! این روزها استفاده از ssl یکی از واجبات است؛ چرا که بدون وجود آن، گوگل وب سایتتان را برای مخاطبان به نمایش درنمیآورد.
Ssl پروتکلی امنیتی است که سبب میشود دادههای وب سایتتان در بین خود سایت و کاربران مختلف آن با محافظت بیشتری میکند. برای دریافت این ssl باید چه کنیم؟ برای دریافت آن تنها کافی است درخواست خود را نزد شرکت ارائه دهنده هاستتان ثبت کنید و بعد از انجام دادن اقداماتی، آن را دریافت خواهید کرد و قدمی مهم در افزایش امنیت وب سایتتان برمیدارید.
۸. سایت مپ، خزش رباتها را سادهتر میکند
سایت مپ علاوه بر robot.txt فایل دیگری است که در سئو تکنیکال دارای اهمیت است و فرمت آن xml است. اما چرا به این فایل نیاز داریم؟ این فایل خزش رباتهای گوگل را در بین صفحات وب سایت شما راحت تر میکند.
در واقع در داخل سایت مپ لینک تمامی صفحات وب سایت شما در آن قرار میگیرد. رباتهای گوگل با بررسی این فایل بسیار راحت تر صفحات وب سایتتان را پیدا میکنند و سادهتر از قبل روی آنها میخزند و آنها را شناسایی میکنند.
۹. URLتان قوی باشد
یکی دیگر از عوامل مهم برای سئو تکنیکال آدرس صفحات یا همان URL است. جالب است بدانید گوگل برای آدرس صفحاتتان هم ارزش قائل است و از آن برای سئو وب سایت استفاده میکند.
این را در نظر داشته باشید که آدرس صفحات تأثیر آنچنانی ندارد؛ اما بهتر است که قوی و ساختارمند تولید شود تا تأثیر مثبت آن شامل وب سایتتان شود.
و اما یک url خوب چه ویژگیهایی دارد؟ بهترین کاری که میتوانید برای ساختن یک آدرس صفحه قوی انجام دهید آن است که کلید واژه مطلبتان را به صورت فارسی یا انگلیسی در آن استفاده کنید و از استفاده از هر گونه کلمات بیمعنی در آدرس صفحه بپرهیزید. همچنین این را نیز به یاد داشته باشید که هر چه آدرس کوتاهتر باشد، بهتر است.
۱۰. استراکچر دیتاها، کمک حال سئویتان خواهند بود
استفاده از استراکچرهای دیتا در وب سایت یکی از کارهایی است که در سئو تکنیکال انجام میدهیم و شاهد نتایج فوقالعاده آن خواهیم بود. مهمترین کاری این استراکچرها برای ما انجام میدهند، به شناخت محتوای صفحاتمان توسط گوگل کمک میکنیم.
ممکن است با خودتان بگویید مگر گوگل محتوای ما را بررسی نمیکند و براساس تشخیص کیفیت آن جایگاه وب سایتمان را تشخیص نمیدهد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم گفته شما کاملاً درست است! در واقع گوگل با استفاده از معیارهای مختلفی مانند چگالی کلمه کلیدی، وجود کلمات مرتبط، کیفیت تصاویر و …. کیفیت محتوای شما را مورد بررسی قرار میدهد؛ اما نمیتواند محتوا را به خودی خود تشخیص دهد و آن را رتبهبندی کند.
به همین منظور استراکچرهای دیتا به کمکمان میآیند. استارکچرهای دیتا کدهای برنامهنویسی هستند که به رباتهای گوگل کمک میکنند تا محتوای وب سایتتان را بهتر درک کنند.
یکی از نمایشهای کدها استارکچر دیتا ستارههای امتیازبندی هستند که ممکن است تاکنون به چشمتان خورده باشد.
به دنبال حضور در اولین نتایج گوگل هستید؟
ما بالاترین جایگاه های نتایج جستجو را برای شما تصاحب می کنیم !
از اینجا شروع کنید
این کدها علاوه بر آنکه کمی تغییر در ظاهر وب سایتتان ایجاد میکنند، سبب بهتر شدن جایگاه گوگلتان هم میشوند. پس منتظر چه هستید؟ همین الان آمادهسازی این کدها را به یک متخصص سئو بسپارید.
۱۱. لینکهای بردکرامب، نقشه راه کاربرانتان
از دیگر اقداماتی که میتوانید بری تقویت سئو تکنیکال وب سایتتان انجام دهید، استفاده از لینکها بردکرامب است.
بردکرامب همان لینکهای داخلی هستند که به ترتیب پشت سر هم نمایش داده میشود و از جایی که کاربر شروع به گشت و گذار در وب سایتتان کرده است تا همین صفحه ای که اکنون در آن قرار دارد را به او نمایش میدهد.
همانطور که از تعریف بردکرامب متوجه شدید، مجموعه ای از لینکهای داخلی است که علاوه بر آنکه ساختار لینک سازیهایتان را تقویت میکند، تجربه بهتری برای مخاطبان وب سایتتان ایجاد میکند و در نهایت به کاهش رتبه گوگل و بهینهسازی سایت تان منجر میشود. پس آن را دست کم نگیرید!
علاوه بر اینها بردکرامبها میتوانند به روش غیر مستقیم نیز در سئو تاثیرگذار باشند:
بردکرامبها باعث بهبود تجربه کاربر میشوند و نرخ پرش را کاهش میدهند. نظم قانون اول مغز انسان است و هرجایی با آن مواجه شود، تجربه خوشایندی را ثبت میکند. وجود بردکرامب خیال بازدیدکنندگان را راحت میکنند و میتوانند به سادگی در وبسایت شما بچرخند. این که زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند خود در سئو دخیل است. از طرفی این که سایت شما را دیرتر ترک میکنند نشان دهنده کاهش نرخ پرش است.
ریسپانسیوسازی، از واجبات سئو تکنیکال
و در نهایت آخرین موردی که باید برای سئو تکنیکال یا همان سئو فنی وب سایتتان در نظر داشته باشید، استفاده از قالبهای ریسپانسیو است.
ریسپانسیو بودن به معنای آن است که وب سایتتان در برابر اندازه صفحه نمایشهای مختلف از خود واکنش نشان میدهد و اجزای وب سایت را در بهترین حالت و اندازه خود قرار میدهد.
وبسایت شما بایستی در تمام دستگاهها با سرعت و ظاهر مناسب نمایش داده شود. اگر طراحی سایت شما صرفا بر اساس نسخه دسکتاپ انجام شده باشد، همه چیز در دستگاههای موبایل و تبلت به هم میریزد.
یعنی تبها و دکمهها و سایر عناصر جابه جا شده یا لود نمیشوندو کاربردی نخواهند داشت. به همین دلیل مخاطبان دستگاههای موبایلی از دیدن وبسایت شما منصرف میشوند. به این ترتیب ریسپانسیو بودن یا نبودن وبسایت میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی سئو تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال اگر با موبایل وارد وب سایت ما یعنی آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس شوید، ظاهری متفاوت از آنچه در صفحه لپ تاپ وجود دارد، میبینید و این به دلیل ریسپانسیو بودن وب سایتمان است. هر دونسخه به خوبی و بدون مشکل برای شما قابل استفاده هستند. و دستگاه مورد استفاده شما عملا تغییری در عملکرد سایت ایجاد نکرده است.
این روزها گوگل در برابر ریسپانسیو بودن بسیار حساس است و اگر آن را انجام ندادهاید، بسیار به ضررتان تمام میشود. پیشنهاد میکنیم هرچه سریعتر ریسپانسیوسازی وب سایت را در برنامهریزیهایتان جای دهید.
بهترین ابزارهای سئو تکنیکال
از آن جایی که فکر می کنم هر سئوکار هرچند مبتدی با ابزارهای اصلی گوگل مثل گوگل انالیتیکس و گوگل سرچ کنسول آشنایی لازم را دارد، به معرفی ابزارهای کمتر شناخته شده می پردازیم:
Screaming Frog
قورباغه جیغ جیغو یکی از کامل ترین ابزارها برای تحلیل سئوی سایت است. این ابزار عملیات خزش را درست مانند موتورهای جستجو در سایت شما آغاز می کند و تمام مشکلات سئوی داخلی، خارجی و تکنیکال را به اطلاع شما می رساند.
یعنی تک تک برچسب ها، متا تایتل و متا توضیحات، URLها، تمام کنونیکال تگ ها، سرعت سایت و نقشه و هر چیزی که در سئو نقش داشته باشد را بررسی می کند. بنابراین لازم است هر سئو کار این ابزار را در اختیار داشته و به آن مسلط باشد.
Web Developer Toolbar
این افزونه را می توانید برای گوگل کروم نصب کنید و اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده می کنید به راحتی اپلیکیشن تحت وب را در اختیار بگیرید. یکی از کاربردهای اصلی این پسوند شناسایی مشکلات مربوط به کد ، به ویژه پیاده سازی های جاوا اسکریپت با منوها و رابط کاربری است.
با خاموش کردن جاوا اسکریپت و CSS ، می توانید محل بروز این مشکلات را در مرورگر شناسایی کنید. حسابرسی شما فقط به مسائل JavaScript و CSS محدود نمی شود. همچنین می توانید متن alt را مشاهده کنید ، تصاویر شکسته را پیدا کرده و اطلاعات و سرصفحه های پاسخ متا را مشاهده کنید.
WebPagetest
سرعت سایت همواره عامل مهمی در سئو تکنیکال بوده است. برای سنجش سرعت ابزارهای زیادی معرفی شده اند اما این ابزار ویژگی های جذاب دیگری نیز، نسبت به همتایان خود دارد:
تست سرعت رقابتی
تست سرعت لود ویدیوها
تشخیص میانگین زمان لود شدن سایت
زمان لود تصاویر و…
سخن آخر
و در نهایت به عنوان جمعبندی کوتاهی از این مطلب باید بگوییم سئو تکنیکال را معرفی کردیم، گفتیم چرا اهمیت دارد و در نهایت 11 معیاری که به یک سئوی تکنیکال قوی میانجامد، در سادهترین حالت ممکن برایتان بیان کردیم.
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، اگر بهطور کامل تا اینجا همراه ما بودهاید به احتمال زیاد دیگر سئو تکنیکال یا همان سئو فنی را دست کم نمیگیرید و در کنار سئو خارجی و داخلی اقدامات این بخش از بهینهسازی سایت را هم انجام میدهید.
امید است این مطلب برایتان ارزش ایجاد کرده باشد. و به عنوان سخن آخر لازم است به شما بگوییم برای سئوکار حرفه ای شدن همواره خودتان را به روز نگه دارید. در این زمینه میتوانید از مقالات وبلاگ آژانس دیجیتال مارکتینگ تاس استفاده کنید. در صورت وجود هر گونه سؤالی در بخش نظرات پاسخ گوی شما خواهیم بود.